top of page
Nieuws: Blog2
  • Foto van schrijverAnja Mantelers

Case Closed!

Bijgewerkt op: 22 apr. 2021


December 2020 belt mevrouw, ze staat met de rug tegen de muur en weet zich geen raad. Haar man heeft een herseninfarct gehad, is herstellend, nu was zij helemaal op. Ze had hulp gevraagd bij de gemeente, die werd afgewezen, omdat ze al hulp had gehad.

Vandaag belt ze, om door te geven dat ze weer verlenging krijgt van de huishoudelijke hulp en dat het al veel beter met haar gaat ook haar man gaat weer vooruit. Ze krijgt langzaam meer energie, Yesss!


Ze huurde me in met de vraag of ik huishoudelijke hulp voor haar kon regelen. Zelf werkt ze bijna fulltime, de vrije dagen gaan nagenoeg op aan zorgen, (tandarts, dokters enz) afspraken en het chauffeuren voor haar man en kinderen. Ze komt niet meer toe aan haarzelf, kreeg steeds meer lichamelijke klachten.


Ze was vastberaden zich niet ziek te melden, want ze doet haar werk graag, heeft even wat anders aan haar hoofd. De werkgever is redelijk begripvol, toch is ze bang dat ze ontslagen wordt en haar huis moet verkopen. Maar na 1 jaar van Ziekenhuis in en uit, de maandenlange revalidatie, verbouwingen, zodat haar man zich zo zelfstandig mogelijk met de rolstoel in huis kan verplaatsen, is ze op.


Dus vroeg ze de gemeente om hulp, die werd geweigerd, omdat mevrouw al huishoudelijke hulp had gehad. De gemeente mag hulp niet zonder meer weigeren zonder onderzoek. En in haar geval was het zeker nodig nogmaals te ondersteunen om erger te voorkomen. Het is gelukt omdat mevrouw de moed niet opgaf. Een ander scenario was geweest dat zij nu ook ziek thuis zou zitten, bij haar man. Hoe zou dan de toekomst van het gezin hebben uitgezien?


Fijn, dat de familie geholpen is en de gemeente toch heeft ingezien, dat hulp nodig is, fijn dat de verzekering tijdelijk in huishoudelijke hulp heeft voorzien. Top, dat er weer licht aan het einde van de tunnel is voor de familie.


Samen Sterk in MantelzorgOndersteuning!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page