top of page

Na ruim 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven, kwam ik in aanraking met mantelzorgen. Mantelzorgen is zorgen voor je naaste, het overkomt je, je kiest er niet voor, je bent het niet verplicht, maar je voelt je verantwoordelijk.

De combinatie werk en mantelzorg, heb ik als heel zwaar ervaren. Naast het verdriet, het zelf uitzoeken wat het beste is, niet wetende hoe verder en dat naast een baan die ook je aandacht en energie vraagt.

Wie ben ik

​Tijd voor ontspanning of leuke dingen was er niet of weining. Vrienden die proberen te helpen en niet goed weten hoe. Mijn werkgever die begripvol was maar het werk ging door. Kortom, je staat er alleen voor en je wilt niemand tot last zijn. 

Ik heb ervaren dat een passende oplossing niet makkelijk te achterhalen is, want wat voor mij passend is, is voor een ander helemaal niet passend, als je al de tijd hebt om het uit te zoeken. Zelfs voor zorgprofessionals is het een doolhof van wetten en regels. Bij wie kun je terecht voor zorgadvies? Door mijn zakelijke achtergrond, ben ik gewend zaken uit te zoeken voor klanten, medewerkers, waardoor ik redelijk snel voor mijn broer, die niet naar een instelling wilde, een persoonsgebonden budget (PGB) heb geregeld. 

Wat ik heb geleerd is dat bijna niemand het totaalplaatje kan overzien van zorg, welzijn, wonen, inkomen, werk en recht van de zorgvrager en de mantelzorger. Sommige instanties kunnen dat wel met betrekking tot 1 wet bijvoorbeeld de WMO, WLZ of ZVW, hoe onafhankelijk is men dan? 

Er zijn een drietal post-HBO opleidingen die mensen opleidt om wel het totaalplaatje te kunnen overzien. Dat is de opleiding Mantelzorgmakelaar / onafhankelijk Client-ondersteuner. Opgeleid om te zoeken buiten de gebaande paden in de wetten en regels van het zorglandschap en regeltaken uit handen te nemen.

Sinds januari 2020 ben ik gecertificeerd mantelzorgmakelaar en onafhankelijk clientondersteuner en ben je graag van dienst. Bel of mail me gerust als je een vraag hebt. Ik sta geregistreerd bij 

registerplein en ben lid van de beroepsvereniging BMZM en BCMB.

bottom of page